SR

Prošli Lovefest iz mog ugla

Ćao svima, drago mi je da ćemo se naredna dva ipo meseca družiti, piskarati, razmenjivati utiske i mišljenja 🙂 Za početak hajde da se vratimo na prošlu godinu i 11-to Lovefest izdanje. S obzirom na to da nisam imala u planu da pišem recenziju, ovaj review biće iz mog ličnog ugla što znači da neću spomenuti veliki broj di-džejeva, jer sam na festival išla opušteno, rasterećeno, dakle išla sam kao i svi vi, da se što bolje provedem i čujem samo ona imena koja su me najviše zanimala. Glavna ideja mi je bila da se ovog puta najviše družim bez da trčim po satnicama i jurim da čujem sve živo.

Moj celokupni utisak je taj, da je meni najiskrenije bilo spektakularno. Sigurna sam da će neki odmah prokomentarisati naravno da moram to da napišem, jer pišem na Lovefest-ovom blogu, ali nije taj fazon, pa odmah i to da razjasnim, ovde sam da podelim iskreno mišljenje, a takođe i da čujem vaše.

Evo ukratko mojih razloga zbog kojih sam se ja, kako sam već napisala, provela spektakularno. S obzirom na to da na našoj sceni radim već 17 godina, veoma su retki momenti kada ja mogu da odem kao regularan klaber na neku žurku ili festival, a da u isto vreme budem u dobrom raspoloženju, opustim se, slušam odličnu muziku i da se stvarno dobro provedem. Takođe momenat koji iz mog ugla izdvaja ovo izdanje festivala od ostalih je taj, da sam jedanaesti Lovefest provela najviše u masi 🙂 Bitna stavka isto je i ta, da su me neki od headliner-a koje sam htela da preskočim iz uverenja da mi se neće dopasti njihov set, toliko iznenadili da su mi baš oni ostavili najveći muzički utisak sva tri dana. Ali hajde da krenem redom…

Banja 🙂 Pod jedan, Vrnjačku Banju volim jer je puna divne prirode i neke opuštene energije, pa u kojem god da se nalaziš momentu, bilo da blejiš ili negde žuriš, nikako nisi pod tenzijom.

Prvo veče festivala ušla sam kasno i većim delom se švrćkala, srela mnogo ljudi i generalno žbirkala da vidim kako je ceo festival skockan. Zacrtala sam da čujem di-džejeve za koje sam bila sigurna da ne mogu da omaše moja očekivanja, a to su Rodriguez JR.-a ali i preiskusni DVS1 kao neko koga nikada ne treba propustiti. Iz velike radoznalosti , šta je to 99 stejdž, u jednom momentu uputila sam se ka njemu i baš lepo iznenadila. Nastupao je XDB i stejdž je bio pun dragih klabera koji su baš poznati po svom istančanom ukusu i ljubavi prema dobrom zvuku. Ono što je moje pozitivno zaprepašćenje prve večeri je nastup Loco Dice-a. Verovatno će dosta vas da me prekori zbog izjave da uopšte nisam njegov fan, odnosno, imam veliki respect prema njegovom radu, ali prosto, od sigurnih pet puta, koliko sam ga do tada slušala, možda za jedan put mogu da kažem da mi se dopao, a za ostalo sam bukvalno bila u fazonu, bolje da sam ga preskočila… Tako da, njega sam želela da zaobiđem u širokom luku, međutim, našla sam se u masi Fire stejdža kada je baš on počinjao i odmah mi je dobro zazvučao. Nemam šta da kažem više od toga da se ceo njegov set nisam mrdnula i ne mogu evo ni sada da verujem da sam se toliko dobro provela. Bio je nesvakidašnji jer je naginjao više ka tech house zvuku, ali opet i u tom svom modu, bio je potpuno drugačiji od svih predhodnih izdanja koje sam slušala. Verujem da je njegovom ovakvom izvođenju doprinela celokupna atmosfera Lovefest-a i vajb iz mase koji DJ direktno može doživi i bukvalno pogleda svakog klabera pojedinačno zbog specifičnog nagiba dance floor-a. Matadora sam preskočila i za to vreme bila na Energy stejdžu, Chris Liebinga probala da slušam i baš me je omračio, tako da sam krenula kući srećna i dalje pod utiskom Dice-a koji me je bukvalno oduvao.

Drugo veče, kako i liči na mene, stigla sam baš kasno, to uglavnom radim jer znam da sigurno ostajem do jutra pa kako bih izdržala te sate i sate rejva, uvek gledam da stignem na lokaciju što mogu kasnije. Te večeri u planu mi je bilo da slušam Carl Craig-a i Luciano-a pod obavezno, a ostalo usput, kako me put nanese. To drugo veče sada, kad vraćam film, dosta mi je konfuzno, znam da sam slušala Valentina i čekala Carl Craig-a, ali da se nešto tu desilo sa satnicom, a ja nisam bila informisana. Dok sam se u celoj toj zbrci raspitala i čula da su se iz nekih razloga istumbali izvođači, skapirala sam da sam propustila Carl Craiga i da ću uhvatiti samo Luciano-a. Od njega sam očekivala dosta jer sam u maju prošle godine išla u Sofiju na Solar Easter Trinity žurku i od stvarno veoma jakog lineup-a, jedino je Luciano bio odličan, melodičan i skroz po mom ukusu. Ovde na Lovefestu, bio mi je OK, dobar ali ništa posebno, tamo negde pred kraj seta, mogu da kažem da mi se baš dopao. Za kraj sam ostala da čujem Molnara koji je bio predivan i mogu slobodno da kažem da mi je on utisak druge večeri.

#Ovde ću da napravim mali off topic jer mi je palo na pamet sledeće: Na svakom događaju bilo da je žurka, festival ili nešto treće, uvek dolazi do nepredviđenih okolnosti usled čega može da se desi organizacioni propust, kao na primer u ovom slučaju, izmenjen timetable, a desilo se da dosta nas nije videlo tu informaciju na onom screen-u koji stoji na putu između stejdževa, a aplikacija nije prijavljivala tu promenu. To me, iako sam veliki fan Carl Craiga nije navelo da iz sve snage hejtujem festival, organizatore, zaposlene i ostalo… Nepredviđeni problem i greške uvek se dešavaju i meni i vama i svima ostalima. Lako je da nađemo zamerku i da na trenutak ispadnemo kao da smo svi veliki znalci i pametnjakovići, a u stvari celu žurku si protraćio razmišljajući ili mračeći se perifernim stvarima, a potpisujem da si zbog toga i propustio neki moment koji bi čuvao za ceo život.#

Sve u svemu ovo veče po mom ukusu možda nije bilo celo muzički pogodak, ali sam se ja super provela, kao pravi mladi festivalac, šetajući, slušajući sve po malo i najviše družeći se sa ljudima koje volim.

Treći i poslednji dan festivala započela sam na H2O stejdžu na bazenu. Taj stejdž, od kada su ga uveli, definitivno je jedan među hightlight-ovima celokupnog festivala. Zakačila sam setove Nevene Jeremić i Dee i nema tu šta, žene ne izdaju J One obe imaju em super muziku em odličan vajb, sve predispozicije za dobar provod, još plus bazen, po koji koktelčić, svi nasmejani i veseli, baš je bilo lepo. Ovo treće veče stigla sam najkasnije na festivalsku lokaciju jer sam se posle bazena bukvalno komirala, ipak nemam ja više te godine da mogu da priuštim sebi da se dobro ne naspavam :)) Što se tiče ove večeri, duboko mi je urezano u pamćenju da sam bila setapovana da se ne opterećujem koga ću da slušam, jer za zvezdu večeri, Maceo Plex-a sam bila sigurna da ću zaobići iz razloga što sam bila ubeđena da će da pušta dosta komercijalno i da mi se neće dopasti kao što je bio slučaj sa nekim njegovim prethodnim izdanjima koje sam ispratila Međutim, sad dok ovo pišem, setila sam se da sam u septembru 2016. na Reworks festivalu u Solunu baš slušala njegov set koji je bio odličan, tako da ne znam zašto sam mislila da će biti komercijalan i da bi mi bilo bolje da ga ovaj put propustim :)) Sve u svemu, ponovo sam se u momentu kada je krenuo da pušta našla u masi i desilo se isto kao i za Dice-a. Maceo Plex je po mom mišljenju imao set Out Of This World bukvalno, Svi koji su prisustvovali ovom njegovom nastupu i evo skoro godinu dana kasnije, bukvalno svi o njemu pričamo sa istim oduševljenjem. Nakon Plex-a, zatvaranje Fire stejdža bilo je po običaju bez greške sa b2b-om Marka Milosavljevića i Dejana Milićevića. Sada već tradicionalno, pravo se otišlo na bazen i H2O stejdže gde smo se uz odličnu muziku Marka Milosavljevića, Dejana Milićevića i Valentina Kanzyani-a uz osmehe i super zezanje oprostili od fenomenalna tri dana 11-tog izdanja Lovefesta.

Poslednji pasus ovog review-a posvećujem vama, jer ste vi moj utisak iako to ne znate, ne znate koliko ste srećni što ste publika! Kao što sam već napisala, ovaj put, išla sam na festival baš kao kao i vi, klaberski i neopterećena bilo kakvom obavezom što i jeste poenta klabinga. Želim da vam skrenem pažnju na to da treba više da se opustite i prepustite samom doživljaju žurke, uživate u komunikaciji, sinergiji i energiji ljudi, ambijenta i muzike. Tu ste da biste se isključili iz svega što vas pritiska bar na nekoliko sati i najiskrenija sam kada vam kažem da niste ni svesni koliko ste privilegovani kada to možete, jer svi mi koji radimo u ovom poslu nemamo taj luksuz.

Dakle, prethodni Lovefest disala sam punim plućima i uživala u svim festivalskim čarolijama iz sve snage jer se cela organizacija time ozbiljno pozabavila. Sve je bilo spakovano najbolje moguće, od zvuka, scenografije do svih zillion aktivnosti zbog kojih bi se osećali kao da smo na nekoj drugoj planeti, zbog čega smo svi upravo i došli.

Puno vas pozdravljam i jedva čekam da se družimo na ovogodišnjem Lovefest izdanju! 🙂

A do tada, otvaram diskusiju da čujem vaše impresije i iskustva oko prošlogodišnjeg Lovefest-a, šta je to što sam propustila da čujem a nisam smela ili neki drugi vaš komentar o kome možemo da prodiskutujemo 🙂