SR

DEMANTI na vest o tome da je Lovefest među otkazanim manifestacijama u Srbiji ovog leta! Miller Lovefest ostaje u istom terminu za sada

Lovefest, 6. jul 2020. – Obraćamo se javnosti i reagujemo na informaciju iz medija da je Miller Lovefest među otkazanim manifestacijama u Srbiji ovog leta. Naime, vest koja je objavljena u medijima da je Lovefest izvesno otkazan za ovu godinu je netačna i neproverena.

 

Miller Lovefest se ograđuje od pisanja pojedinih medija, koji su preneli netačnu informaciju o tome da je ovogodišnje izdanje festivala otkazano, oslanjajući se na izvore. Jedina tačna informacija na današnji dan je da će prema zvaničnoj odluci Miller Lovefest biti održan u planiranom terminu od 6. do 8. avgusta u Vrnjačkoj Banji, a u smanjenom kapacitetu prilagođen broju ljudi dozvoljenom na dan održavanja festivala i to prema zvaničnim uverenjima koje smo dobili od premijerke Ane Brnabić na sastanku održanom pre nekoliko nedelja, posle čega nije bilo zvaničnih razgovora niti informacija od države u vezi sa tom temom. Takođe država je dala mogućnost svakoj od opština u Srbiji da u zavisnosti od epidemiološke situacije u tom gradu donese odluku o održavanju bilo koje manifestacije i Vrnjačka Banja će se voditi i time.

 

Želimo da istaknemo da nam apsolutno nije cilj da manifestacija po svaku cenu bude održana, već da nam je, kao i prethodnih 10 godina na prvom mestu tačna i proverena informacija. S tim u vezi do trenutka pisanja ovog saopštenja ni na jedan način nismo zvaničnim ili nezvaničnim putem bili obavešteni od strane države da je festival nemoguće održati.

 

Takođe želimo da naglasimo da nam je, kao i do danas, zdravlje posetilaca na prvom mestu i apsolutni imperativ pre svake zabave i profita. Zato ponovo ističemo da smo spremni da se festival održi uz sve mere prevencije kako bi se svaki naš posetilac osećao bezbednim i sigurnim na festivalu. Smatramo da je naspram kupališta u Srbiji na kojima se dnevno okupi hiljade posetilaca i kupača ili tržnih centara gde u zatvorenom prostoru cirkuliše ogroman broj ljudi, Lovefest uz sve mere prevencije, maske za posetioce, merenje temperature, dezinfekcione tunele, predstavlja mesto za mnogo manjim rizikom mogućnosti prenošenja zaraze. Kao i u svakom segmentu života, moramo da naučimo da živimo sa virusom i zato radimo na tome da se što manji broj posetilaca nađe na što većem prostoru ove godine i da i na taj način obezbedimo najmanji mogući rizik od prenošenja zaraze na festivalu, a da život sa druge strane normalno teče.

 

Veoma nam je važna još jedna stvar, a to je tačnost i ispravnost svake informacije koju naši posetioci dobijaju o Lovefestu. Zato još jednom ponavljamo da ne stojimo niti iza jedne reči objavljene u današnjim medijima o otkazivanju manifestacija.