SR

Lovefest slova dobila novo ruho, a njhovo značenje krije simboliku

Do početka Lovefesta ostalo je još samo 4 dana, a radovi na izgradnji festivala privode se kraju. Jedan od bitnih detalja i simbola festivala jesu i Lovefest slova, koja poslednjih godina krase Vrnjački park i podsećaju prolaznike na ono što se svakog leta događa na toj lokaciji.

Kao i prethodnih godina, slova su iscrtana u saradnji sa mladim srpskim umetnicima, a ove godine slova je oslikavao umetnik i grafiter Vuk Đurić, poznatiji pod pseudonimom Endo. Endo iza sebe ima više od 30 samostalnih i kolektivnih izložbi, kao i brojne nagrade.

Budući da pripada generaciji mladih, koje je prethodna godina i situacija sa virusom pogodila na više načina, Endo je u svako slovo Lovefesta želeo da preslika snagu, istrajnost i pobedu ljubavi. Tako je slovo F postavljeno kao patern leoparda i simbol je snage, slovo V predstavlja kockice koje su se konačno sklopile u novo izdanje Lovefesta koje smo svi tako dugo čekali.

Nema sumnje da će i ove godine Lovefest slova biti jedno od najlepših mesta za fotografisanje I kreiranje uspomena sa ovogodišnjeg festivala.