SR

Recan za Lovefest 2021

Recan fondacija je tradicionalni partner Lovefest-a i već godinama je posvećena promociji reciklaže limenki i edukaciji o značaju zaštite životne sredine. I ovoga puta će na inovativan i kreativan način nastaviti svoju misiju među festivalskom publikom.

„Svako ko donese pet praznih limenki za reciklažu dobiće pola tokena, koji predstavlja zvaničnu valutu plaćanja na samom festivalu. Pored toga, tri osobe koje donesu najviše limenki za reciklažu tokom trajanja festivala na poklon će dobiti komplet ulaznica za Lovefest 2022. Posebnu pažnju skrenuće i naša eko patrola, koja će sa reciklažnim rančevima na leđima sakupljati limenke na samom festivalu. Rančevi će biti lako uočljivi, upadljivi i brendirani pa će svi posetioci festivala moći slobodno da ubace svoje prazne limenke u njih. Limenke će potom biti reciklirane i već za 60 dana će se ponovo naći na policama prodavnicaˮ, istakao je Nemanja Marjanović iz Recan fondacije.

O Recan fondaciji
Recan fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane “Ball Beverage Packaging Europe”, fabrike za proizvodnju limenki. Program Svaka limenka se računa je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koji znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da vas ohrabre da reciklirate.