SR

NeSvest nije kul.

Danas je Svetski dan borbe protiv droge i pravi momenat da napišem tekst sa velikim znakom uzvika u nadi da će onima kojima treba, ostati zabeležen negde u svesti.

Već duže vreme iskreno brinem za naše mlade klabere/rejvere, jer je droga i njeno korišćenje postalo “mega kul” trend.

Da se vratim 19 godina unazad u tu 99-u kada sam počela da izlazim u tadašnje hramove beogradske andergraund scene, Industriju i Barutanu. Droge je takođe i tada bilo, isto kao i sada, ali je svest bila drugačija. Mi kao tadašnji klinci rejveri bili smo upoznati da droga i njeno konzumiranje nije neka “tek tako” stvar koju treba uzeti zdravo za gotovo. Odnosno, postojala je opšta SVEST o tome, da ako odlučiš da nešto probaš moraš da znaš da si u riziku i opasnosti da ti se desi i nešto loše.

Baš u ovome je ogromna razlika i ono zbog čega sam veoma zabrinuta DANAS. Vidim i čujem šta se dešava, po žurkama, duštvenim mrežama, kafićima, ulicama pa čak i u pričama dok stojim ispred kioska brze hrane… Vlada generalna NeSvest među mladim konzumentima.

Kao posledica toga, dešava se upravo ono, za šta sam znala da je samo pitanje vremena kada će početi da se dešava, deca umiru od droge i to uglavnom od ekstazija.

Iskreno, u dubini mog bića, verovatno kao i svi vi koji ste u poslednje vreme pročitali ove vesti, ostala sam nema i u šoku.

Svi mi koji radimo i gradimo našu scenu, moramo se osetiti društveno odgovornim jer ti mladi ljudi gledaju, slušaju i prate naše smernice, kao što smo i mi nekada, pratili iskusnije.

LOVEFEST se uključuje u program osvešćivanja mladih na sve moguće načine! Učinićemo sve što je u našoj moći da zaštitimo i informišemo mladu publiku o rizicima! Vatreno ćemo se boriti da što veći broj odvratimo od konzumacije i objasnimo da NE OBRAĆANJEM PAŽNJE, vrlo je izvesno da mogu da se nađu u realnoj borbi između života i smrti.

Muzika, klabing, energija, sinergija, ljudi, zagrljaji, poljupci i osmesi… Sve to zajedno čini da ti neki događaj ostane u najlepšem sećanju, a ne droga. Nemoj da mešaš teze, nemoj da pratiš glupe trendove i da se tripuješ da si kul ako se drogiraš. Oni koji su na svakoj žurci drogirani, sutradan nemaju pojma ni šta su slušali ni kakav je provod realno bio. BUDI KUL zato što voliš i čuvaš sebe i zato što znaš da se dobro provedeš uz iskrene emocije koju poseduješ kao mlado i lepo biće.