SR

Bezbednost na prvom mestu

Miller Lovefest predložio mere za sigurnu zabavu ovog leta

Posle više od dva meseca držanja desetina hiljada fanova i posetilaca u neizvesnosti o tome da li će zvanično najbolji regionalni festival biti održan, Miller Lovefest je doneo odluku i obradovao sve one koji bi da muzičko leto provedu u Vrnjačkoj Banji.

“Doneli smo odluku da drastično smanjimo kapacitet festivala, pa ćemo tako sa oko 20.000 posetilaca, koliko je bio dnevni prosek posete Lovefestu, broj posetilaca ograničiti na samo 5.000 ljudi. Tih 5.000 posetilaca biće smešteno na prostoru površine dva hektara, a kao i ranijih godina očekuje nas pet muzičkih bina”, poručili su iz organizacije.

Kada je reč o konkretnim merama zaštite zdravlja i bezbednosti, na svim ulazima u festival biće obezbeđeni beskontaktni toplomeri, koji će meriti telesnu temperaturu svakom posetiocu. Onima sa povišenom temperatruom neće biti dozvoljen ulaz u prostor festivala. Takođe na svakom od ulaza biće postavljen dezinfekcioni tunel, kroz koji bi svaki posetilac morao da prođe. Svi posetioci festivala od organizatora će besplatno dobiti maske, koje bi na festivalskoj lokaciji, mogli da nose po potrebi. Takođe na samom festivalu postojalo bi nekoliko dezinfekcionih punktova dostupnih svima.

Kada je reč o zaposlenima na festivalu, svi radnici na ulazima, u obezbeđenju, na šankovima nosiće maske, vizire i rukavice.

Ipak, osim preventivnih mera koje je festival spreman da donese, potreban je jasan stav države o tome kako i pod kojim uslovima je moguće organizovati jednu tako veliku manifestaciju kao što je Miller Lovefest. Zbog toga predlažu konkretne korake.

“Vlada Srbije nedavno je donela mere prema kojima će studenti i svi mlađi od 18 godina moći da se testiraju besplatno kako bi prekinuli samoizolaciju, ili ukoliko žele da putuju u inostranstvo, a potreban im je negativan PCR test. Ovim putem dajemo konkretan predlog da se ova mera proširi i na studente i posetioce koji bi da ovo leto provedu kao turisti na nekom od festivala. Budući da gotovo 80% posetilaca Lovefesta čine upravo studenti na taj način doprinosimo ne samo potpuno bezbednoj zabavi, već i mogućnosti da svaki posetilac bez straha i potrebe za dodatnim troškovima ovo leto provede u Srbiji kako na Lovefestu, tako i na bilo kojoj drugoj manifestaciji u zemlji”.

Organizatori napominju da će, kao i do sada, pratiti i poštovati mere koje bude donosila Vlada Republike Srbije i da, ukoliko dođe do drugog talasa epidemije tokom leta ili pogoršanja zdravstvene situacije u zemlji, će festival odložiti ili pomeriti za neki drugi datum. Isto tako, ako Vlada bude donela mere po kojima povećava broj ljudi koji mogu biti na jednom mestu i ta brojka bude iznad 5.000 posetilaca, festival će shodno tim odlukama puštati i nove kontigente ulaznica u prodaju i povećavati kapacitet.

U sredu 27. maja limitirana serija ulaznica u prodaji
Samo 800 najbržih fanova festivala ljubavi 27. maja tačno od podneva moći će da kupi ulaznice za Miller Lovefest. U prodaju će biti pušteno 500 regularnih i 300 VIP trodnevnih paketa, a prodaja će biti ograničena samo na Srbiju i region. Prodaja će trajati samo 48 sati, a ulaznice će biti moguće da se kupe u svim poslovnicama tickets.rs ili Gigstixa. Prema najavama organizatora, uskoro sledi i objava dugo očekivanog line up-a.