SR

Mali soundcheck predstojećeg Lovefest-a

Za sve svetske klabere mesec jun rezervisan je za Barselonu i festival Sonar ili Off Sonar žurke. Oni koji nisu toliko upućeni i kojima ova prva rečenica ništa ne znači, Off Sonar je konceptualno sličan Amsterdam Dance Event-u (ADE), dakle svi DJevi, organizatori, agenti, promoteri, sastaju se u to vreme i organizuju svoje žurke kroz koje se promovišu.

Naravno, ono što je mene najviše zanimalo, su bili nastupi artista koje ćemo ovog avgusta slušati u Banji: Loco Dice, Jamie Jones, Stephan Bodzin i Marcel Dettmann.

Imala sam priliku da slušam sva četiri izvođača u Barseloni na Off At Forum žurkama, koje su na dva stejdža imale svakodnevnu posetu od preko 10.000 ljudi, znači, ozbiljno zezanje 🙂

Stavka koja razlikuje “naše” od “njihovih” žurki je vreme održavanja. Zabava kreće već popodne oko 17-18h, a završava se maksimum u 3h, i to samo subotom. Takva je politika grada, kako se ne bi uznemiravali građani i kako bi mogli normalno da spavaju, bez remećenja bukom koju izaziva rejv žurka.

Loco Dice i Jamie Jones puštali su u okviru lineup-a Circoloco ekipe. Loco je ponovo vrteo onako kako ga ja baš volim, dinamični techno sa tech house momentima, što je prema mom mišljenju uvek njegovo najbolje izdanje.

Posle njega u DJ pult ulaze Jamie Jones b2b The Martinez Brothers i tu je bilo jasno da će set vući na hous zvuk. Poznata braća, prema mom ukusu, malo su spuštala vajb, ali ga je Jamie iskusno vraćao nazad.

Veče Afterlife ekipe uveličao je Stephan Bodzin svojim live izvođenjem. Kod njega stvarno nema greške, najviše iz razloga što se pre svega toliko daje u svoju muzičku produkciju, a drugo, što isto toliko šeruje energiju sa publikom tokom njenog izvođenja.

Poslednji te večeri sa mog ličnog i zacrtanog lineup-a, koji ne smem da propustim, bio je Marcel Dettmann. Ja sam iskreni fan dobrog techno zvuka i Dettmann je definitivno jedan među tehnašima koji uvek opravda očekivanja, a ove večeri on je zatvarao manji stejdž.

Ono što me je najviše zanimalo je, kako će iz svog sirovog techna da spusti i prirodno zatvori binu. Upravo tu me je najviše iznenadio:

Iako je za moje navike bilo dosta čudno to masovno rejvovanje po danu i suncu, moram da priznam da uopšte nije loše, jer u stvari sve stigneš da završiš u dogledno vreme, legneš, naspavaš se i normalno ustaneš sutradan kada treba.

Ove ogromne žurke podsetile su me na to prelepo masovno deljenje energije koje nas sve čeka početkom avgusta 🙂 A ako se po ova četiri izvođača koje sam odslušala u Barseloni predstojeći Lovefest poznaje, uhhhhhh biće veselo! 🙂 🙂 🙂

Autor bloga: Katarina Vlasak