SR

Odbrojavanje je počelo :)

Svojom objavom lineup-a Lovefest je zasijao punim sjajem! Vreme je da se svi zajedno naoštrimo za ono što nas očekuje tokom četiri vrele avgustovske noći.

Ideja mi je da u ovom blogu prozujimo kroz skorašnje nastupe ovogodišnjih headlinera i zajednički damo pretpostavku: Koliko će ove godine Banja da gori od 0 do 10 ?! 🙂

STEPHAN BODZIN

Jedno od najpoštovanijih imena među kolegama, a vrlo je jasno i zašto. Produkcija mu je zaista unikatna i svaki njegov live nastup je toliko pun energije da publika bukvalno ostane bez daha.

https://www.facebook.com/StephanBodzinOfficial/videos/10156408850836772/

SETH TROXLER

Za mene, jedno od najinteresantnijih imena trenutne elektronske scene. Obožavam ga jer vešto koketira muzičkim žanrovima, pri tome savršeno ih klapajući. Koju god da izabere dinamiku seta, dance floor uvek gori.

JAMIE JONES

Uvek pozitivan i nasmejan što preslikava na svoje setove koji su najčešće fuzija house i tech house zvuka sa uvek prisutnim vokalima. Takođe upada u najuži izbor mojih najomiljenijih DJeva današnjice.

NICOLE MOUDABER

Crna mamba techno zvuka, kako ja volim da je zovem 🙂 Specifična je po veoma preciznim setovima i naizgled skrivenoj ludačkoj energiji.

ILARIO ALICANTE

Kao petnaestogodišnjak imao je svoj prvi nastup na Time Warp-u, što maltene sve govori o njegovom talentu. Pored dosta velike slave i prebukiranosti, on i dalje sebe smatra klaberom koji često sebi priušti da se izopšti i izgubi u muzici kluba Berghain.

LOCO DICE

Kao što sam u prethodnim blogovima spomenula, veliki sam fan njegovog tech house fazona, a koliko ga pratim u poslednje vreme setovi su mu trenutno baš tako i orijentisani 🙂

MARCEL DENTTMANN

Nemac. Rezident jednog među najboljim techno klubovima na svetu, Berghain. Tačka.

https://www.youtube.com/watch?v=rUQJq91PW_o

PAN-POT

Pored toga što će verovatno zauvek biti miljenici ženske publike, ovaj duo od svog početka ne odstupa od techno zvuka. U skladu sa trenutnim tokovima, umeju na momente da provuku i komercijalniji techno, ali uvek ostaju dosledni svom uplifting groove-u.

LEN FAKI

Jedan od predstavnika starije techno scene i kao najveća referenca njegovog rada je rezindetura koju ima u berlinskom Berghainu još od 2004.

DUBFIRE

Najinteresantnije od svega je što se on iz progresivnog Deep Dish sastava, pronašao u veoma minimalnom techno zvuku i sve vreme svoje karijere drži konstantu u popularosti.

BLAWAN

Pravo ime za sve ljubitelje, kako se popularno parafrazira, beskompromisnog techo-a. Mračan, ravan i stog techno zvuk, bruji u mixevima ovog engleza.

DAVIDE SQUILLACE

Još jedno od imena sa veoma dugom karijerom iza sebe koje je sve vreme aktuelno. Bez obzira na toliko dugu prisutnost on sve vreme uspeva da zadrži pažnju svojih pratilaca.

Iskreno, žbirajući po ovim artistima i njihovim setovima, po mom mišljenju, očekuje nas mnoštvo kvalitetnih setova. Nekako, svi ovi skorašnji mixevi stvarno su odlični, što i mene po malo iznenađuje 😀 Jer nisam navikla da, kada tako slušam veći broj mixeva, da mi se veći broj I dopadne, ali u ovm slučaju je baš tako.

Šta da vam kažem više nego da: pripremite svoje eksterne baterije, namestite shortcut za Shazam, izaberite festivalske outfit-e, jer poo vim prognozama, Banja Će Da Gooooriiiii do Maximuma! 🙂

Autor bloga: Katarina Vlasak